Feng Shui logo

Feng-Shui méretszámítás <leírás>

A Föld bolygó felszínén élve állandóan anyagban vagyunk. Mi emberekre és a környezetünket alkotó tárgyakra, élőlényekre egyaránt jellemző a materiális természet is. Egy gáznemű közegben létezünk, így az objektumoknak és az objektumok közötti tereknek is van mérete. Mindkettőre figyelnünk kell, mert fontos a közérzetünk szempontjából.

Az feng-shuit létrehozó ősbölcsek felismerték, hogy a méretek fontos szerepet játszanak a jó, a kedvező közérzet kialakításában. A feng-shuiban a Méretezés egy olyan eszköz, amely segítségével is kifejezhető a harmónia. Léteznek méretek, amelyek kedvező élményeket (például: Siker), míg mások kedvezőtlen élményeket (például: Betegség) keltenek bennünk. Fontos tehát, hogy milyen méretek által kialakult térélményben van részünk.

A méreteket két csoportba soroljuk, mivel a méreteket a zárt téren belül és kívül máshogyan értelmezzük. Ennek következtében két méretezési skálával rendelkezünk, nevezetesen: Belső és Külső méret skála. A Belső méret skálát a házon, lakáson, munkahelyen belül, a Külső méret skálát az épületen kívül, például a kertben, használjuk.
Általános törekvés, hogy a környezetben csak jó méretű tárgyak és köztes terek legyenek.

Külső méretek

A Külső méret skálát elsősorban épületek, és kertek megtervezésénél használjuk.
Épületeknél: a falak, belső és külső távolságok, az ajtók és ablakok méreteinél.
Kertekben: ültetési távolság, növény szigetek, növények, utak, kerti építmények, dísztárgyak elhelyezése, kerti dísztárgyak méreteinél.

Belső méretek

A Belső méreteket az épületeken belül használjuk. Minden objektumra, tárgyra, és a köztük lévő térre is vonatkozik.

Pocsai Kata Feng-Shui tanácsadó


Az ablak bezárása