Feng Shui tekercs | Nyitóoldal | Kapcsolatfelvétel |

Igazi Feng-Shui Térrendezés® ··· Feng-Shui Oktatás és Tanácsadás
Pocsai Kata: 30/26-35-437 és Török Miklós: 30/92-99-328 ··· Szél-Víz Bt.

Feng Shui fejléc

Interaktív kincsek

A honlapot látogatók számára szeretnénk segítséget nyújtani, hogy … >>>

Méretszámítás

A Földre a materiális környezet jellemző, azaz mindennek van mérete. A méretek segítségével kifejezhető a harmónia. Léteznek kedvező és kedvezőtlen méretek, vagyis az általuk teremtett harmonikus, illetve diszharmonikus térélmény. … >>>

Feng-Shui eszközök

A bennünket körülvevő Világmindenség rezgéssel, energiával rendelkezik. A modern fizika és matematika egyik világhírű képviselője Einstein, aki matematikai képlet formájába fogalmazta meg a Világmindenséget alkotó energiát: e=mc2. Az anyag és az energia azonos, vagyis: minden energia. A Világmindenség tehát a különböző rezgéstermészetű energiák halmazából épül fel. Minden ritmus, rezgés.

A "Húr Elmélet" röviden a következőt jelenti: a Világegyetemet a megszokott 3 dimenziótól eltérően 11 dimenziós térben értelmezik. Minden objektumot parányi "Húrok" alkotnak, a „Húrok” úgy rezegnek, mint egy hangszer húrja, amikor megpendítik. Ezen „húrok” rezgéstermészete határozza meg a vizsgált objektum jellemzőit. A "Húr Elmélet" még nem teljesen letisztult, fizikai és matematikai modell a világmindenségről.

A Feng-Shui számára viszont érdekes összefüggésekre hívja fel a figyelmet:

 1. A taoisták már több ezer évvel ezelőtt felismerték, hogy a világmindenséget rezgések alkotják. Vajon honnan tudták ezt, hiszen nem volt elektronmikroszkópjuk!
 2. Biblia: Mózes I. könyve: 1.3: "És mondá Isten legyen világos, és lőn világos". Vagyis Isten hangrezgés által teremtette meg a világegyetemet. Ezek szerint a Biblia szerkesztői is tudtak arról, hogy a világegyetemet rezgések által lehetett megalkotni, tehát rezgés természetű.

A Világban minden rezgés, tehát a körülöttünk levő világot feng-shui eszközként is lehet értelmezni, használni.

A feng-shui eszközök egy gyűjtőfogalom, amelyet 3 síkon értelmezünk. Magába foglalja a körülöttünk levő materiális világ tárgyainak, dolgainak, objektumainak színeit, a formáit, alakzatait, anyagait…
Feng-shui Térrendezéskor, Tanácsadásaink, javaslataink során leggyakrabban olyan "eszközöket" használunk, amelyek nem minden esetben értelmezhetőek szó szerinti tárgy formájába. Sok esetben elvet, szimbólumot, életmódbeli tanácsot, technikákat is alkalmazhatunk.

Egy feng-shui tanácsadás folyamatát röviden ekképp foglalhatjuk össze:
Felmérés ­ számítás ­ tervezés ­ összegzés ­ javaslatok ­ kivitelezés.

Az energiákat egy területen lehet, hogy mozgatni, növelni, lassítani kell. Az is lehet, hogy a jin-jang ősminőséget kell növelni, esetleg az Öt minőséget (mozgást) kell a legmagasabb energetikai szintre emelni. Ezeket a változtatásokat, kiegészítéseket a Feng-Shui eszköztárából végezzünk.

Az energiákat egy területen lehet, hogy mozgatni, növelni, lassítani kell. Az is lehet, hogy a jin-jang ősminőséget kell növelni, esetleg az Öt minőséget (mozgást) kell a legmagasabb energetikai szintre emelni. Ezeket a változtatásokat, kiegészítéseket a Feng-Shui eszköztárából végezzünk.

Ezeket azért tesszük, hogy az abban a környezetben lakóknak ez jó legyen, ne meneküljenek a térből, kellemes közérzetük legyen, természetes egyensúly élményét éljék meg, jin-jang egyensúlyát éljék meg, az éltető energia áramlását éljék meg, összefoglalva: jó érzéseik legyenek.

A Feng Shui mesterek kitalálták az egyszerű energiaterű tradicionális jelképeket, eszközöket, szimbólumokat, amelyek bárhová odafesthetők, rajzolhatók, tehetők. Bármilyen dísztárgy használhatók Feng-shui eszközként, ha a megfelelő energiatérrel rendelkezik. A dísztárgyak energiatere nem egyenlő az alakzatával és színével.

A Feng-Shui eszköztárába tartoznak a színek, formák, alakzatok, anyagok is, gondoljuk csak a lakberendezés eszköztárára, mellyel ledöbbentő változásokat lehet elérni.

Feng-shui eszközként alkalmazhatjuk a közvetlen környezetünk hatásait, mint élményeket, a jó hangulatban vásárolt eszközöknek, vagy a szép emlékeket hordozó dolgoknak, tárgyaknak pozitív hatásuk van ránk nézve.

Feng-shui eszközként alkalmazhatjuk a Méreteket is, amik igazán nem kerülnek semmibe, a beméretezésnél van szükség odafigyelésre, a segédmércével pedig ez kevés időt fog igénybe venni.

A feng-shui eszközök betervezése, elhelyezése, a javaslatok és a kivitelezés fázisába tartoznak. Az eszközök alkalmazása után a megbízó birtokba veszi a megálmodott teret, akkor jön a következő igen fontos lépés, működtetni ezt a kialakult környezetet. A működtetésre azért van szükség, mert az ott élő személyek bioenergia-tere változik, változik az egyes területekkel kapcsolatos viszonyuk is.

Ne feledjük el, hogy folyamatos változásról kell beszélnünk. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a lakásban, irodában, üzletben… élő, tevékenykedő ember hol az egyik, hol a másik területtel kerül szorosabb kapcsolatba. Életfeladatainkat el kell végeznünk, amelyek meghatározzák, mely területről szeretnénk „több” (nem mindig erről van szó) energiát felvenni. Ezért érdemes a Feng-Shui elemzést legalább évente aktualizálni.

 • Feng-Shui Eszközök pl.:
  • Méretezés - Méretbekérés
  • Egy tárgy jin/jang jellemzője alapján: érett jin ellensúlyozása érett janggal
  • Színek Jelentése alapján
  • Illatok hatása alapján
  • Hangok: a Csi mozgását befolyásoló tényező alapján
  • Ásványok, gyógyító kövek tulajdonságai alapján
  • Tradicionális Jelképek, Szimbólumok jelentése alapján…

Bővebben hallhat az eszközökről a Feng-Shui tanácsadáson és a Feng-Shui tanfolyamon.

Aktualitás

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

A tanfolyamok átmenetileg 2021. nyaráig szünetelnek!

Az oldalon online termékmegrendelés nem lehetséges!

Elérhetőség

Pocsai Kata:
   30/26-35-437

Török Miklós:
   30/92-99-328

Email:
   info@szelviz.hu

Feng-Shui napi-tipp

Hogyan tudok több Csit bejuttatni az otthonomba?
Egyszerűen, helyezzen el domború tükröket (átlag 3 darabot) az ablakkereteken. Így a Nap fényét újra felhasználva megszűrheti a lakásába beáramló levegőt. Az ily módon felhevített és megszűrt levegő antibakteriális, csökkenti az allergiás tüneteket, és Napenergiákban gazdagabb, tehát Csiben gazdagabb lesz.

Adatvédelmi Tájékoztató   |   Impresszum   |    Jogi Nyilatkozat   |    Cookie (Süti) Kezelési Szabályzat
1999-2021. Szél-Víz Bt. Minden Jog Fenntartva! Igazi Feng-Shui Térrendezés®   |    Kapcsolatfelvétel   |