Feng Shui tekercs | Nyitóoldal | Kapcsolatfelvétel |

Igazi Feng-Shui Térrendezés® ··· Feng-Shui Oktatás és Tanácsadás
Pocsai Kata: 30/26-35-437 és Török Miklós: 30/92-99-328 ··· Szél-Víz Bt.

Feng Shui fejléc

Interaktív kincsek

A honlapot látogatók számára szeretnénk segítséget nyújtani, hogy … >>>

Méretszámítás

A Földre a materiális környezet jellemző, azaz mindennek van mérete. A méretek segítségével kifejezhető a harmónia. Léteznek kedvező és kedvezőtlen méretek, vagyis az általuk teremtett harmonikus, illetve diszharmonikus térélmény. … >>>

Feng-Shui eszközök

A bennünket körülvevő Világmindenség rezgéssel, energiával rendelkezik. A modern fizika és matematika egyik világhírű képviselője Einstein, aki matematikai képlet formájába fogalmazta meg a Világmindenséget alkotó energiát: e=mc2. Az anyag és az energia azonos, vagyis: minden energia. A Világmindenség tehát a különböző rezgéstermészetű energiák halmazából épül fel. Minden ritmus, rezgés.

A "Húr Elmélet" röviden a következőt jelenti: a Világegyetemet a megszokott 3 dimenziótól eltérően 11 dimenziós térben értelmezik. Minden objektumot parányi "Húrok" alkotnak, a „Húrok” úgy rezegnek, mint egy hangszer húrja, amikor megpendítik. Ezen „húrok” rezgéstermészete határozza meg a vizsgált objektum jellemzőit. A "Húr Elmélet" még nem teljesen letisztult, fizikai és matematikai modell a világmindenségről.

A Feng-Shui számára viszont érdekes összefüggésekre hívja fel a figyelmet:

 1. A taoisták már több ezer évvel ezelőtt felismerték, hogy a világmindenséget rezgések alkotják. Vajon honnan tudták ezt, hiszen nem volt elektronmikroszkópjuk!
 2. Biblia: Mózes I. könyve: 1.3: "És mondá Isten legyen világos, és lőn világos". Vagyis Isten hangrezgés által teremtette meg a világegyetemet. Ezek szerint a Biblia szerkesztői is tudtak arról, hogy a világegyetemet rezgések által lehetett megalkotni, tehát rezgés természetű.

A Világban minden rezgés, tehát a körülöttünk levő világot feng-shui eszközként is lehet értelmezni, használni.

A feng-shui eszközök egy gyűjtőfogalom, amelyet 3 síkon értelmezünk. Magába foglalja a körülöttünk levő materiális világ tárgyainak, dolgainak, objektumainak színeit, a formáit, alakzatait, anyagait…
Feng-shui Térrendezéskor, Tanácsadásaink, javaslataink során leggyakrabban olyan "eszközöket" használunk, amelyek nem minden esetben értelmezhetőek szó szerinti tárgy formájába. Sok esetben elvet, szimbólumot, életmódbeli tanácsot, technikákat is alkalmazhatunk.

Egy feng-shui tanácsadás folyamatát röviden ekképp foglalhatjuk össze:
Felmérés ­ számítás ­ tervezés ­ összegzés ­ javaslatok ­ kivitelezés.

Az energiákat egy területen lehet, hogy mozgatni, növelni, lassítani kell. Az is lehet, hogy a jin-jang ősminőséget kell növelni, esetleg az Öt minőséget (mozgást) kell a legmagasabb energetikai szintre emelni. Ezeket a változtatásokat, kiegészítéseket a Feng-Shui eszköztárából végezzünk.

Az energiákat egy területen lehet, hogy mozgatni, növelni, lassítani kell. Az is lehet, hogy a jin-jang ősminőséget kell növelni, esetleg az Öt minőséget (mozgást) kell a legmagasabb energetikai szintre emelni. Ezeket a változtatásokat, kiegészítéseket a Feng-Shui eszköztárából végezzünk.

Ezeket azért tesszük, hogy az abban a környezetben lakóknak ez jó legyen, ne meneküljenek a térből, kellemes közérzetük legyen, természetes egyensúly élményét éljék meg, jin-jang egyensúlyát éljék meg, az éltető energia áramlását éljék meg, összefoglalva: jó érzéseik legyenek.

A Feng Shui mesterek kitalálták az egyszerű energiaterű tradicionális jelképeket, eszközöket, szimbólumokat, amelyek bárhová odafesthetők, rajzolhatók, tehetők. Bármilyen dísztárgy használhatók Feng-shui eszközként, ha a megfelelő energiatérrel rendelkezik. A dísztárgyak energiatere nem egyenlő az alakzatával és színével.

A Feng-Shui eszköztárába tartoznak a színek, formák, alakzatok, anyagok is, gondoljuk csak a lakberendezés eszköztárára, mellyel ledöbbentő változásokat lehet elérni.

Feng-shui eszközként alkalmazhatjuk a közvetlen környezetünk hatásait, mint élményeket, a jó hangulatban vásárolt eszközöknek, vagy a szép emlékeket hordozó dolgoknak, tárgyaknak pozitív hatásuk van ránk nézve.

Feng-shui eszközként alkalmazhatjuk a Méreteket is, amik igazán nem kerülnek semmibe, a beméretezésnél van szükség odafigyelésre, a segédmércével pedig ez kevés időt fog igénybe venni.

A feng-shui eszközök betervezése, elhelyezése, a javaslatok és a kivitelezés fázisába tartoznak. Az eszközök alkalmazása után a megbízó birtokba veszi a megálmodott teret, akkor jön a következő igen fontos lépés, működtetni ezt a kialakult környezetet. A működtetésre azért van szükség, mert az ott élő személyek bioenergia-tere változik, változik az egyes területekkel kapcsolatos viszonyuk is.

Ne feledjük el, hogy folyamatos változásról kell beszélnünk. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a lakásban, irodában, üzletben… élő, tevékenykedő ember hol az egyik, hol a másik területtel kerül szorosabb kapcsolatba. Életfeladatainkat el kell végeznünk, amelyek meghatározzák, mely területről szeretnénk „több” (nem mindig erről van szó) energiát felvenni. Ezért érdemes a Feng-Shui elemzést legalább évente aktualizálni.

 • Feng-Shui Eszközök pl.:
  • Méretezés - Méretbekérés
  • Egy tárgy jin/jang jellemzője alapján: érett jin ellensúlyozása érett janggal
  • Színek Jelentése alapján
  • Illatok hatása alapján
  • Hangok: a Csi mozgását befolyásoló tényező alapján
  • Ásványok, gyógyító kövek tulajdonságai alapján
  • Tradicionális Jelképek, Szimbólumok jelentése alapján…

Bővebben hallhat az eszközökről a Feng-Shui tanácsadáson és a Feng-Shui tanfolyamon.

Aktualitás

ESZMOG Védelem MEGÚJULT RAYONATOROK! (Részletek az 'Eszközök' - 'Védelmi eszközök' menüpont alatt)

Elérhetőség

Pocsai Kata:
   30/26-35-437

Török Miklós:
   30/92-99-328

Email:
   info@szelviz.hu

Feng-Shui napi-tipp

A színek erőt adnak?
Kétségtelenül igaz, hogy az élénkítő hatású Jang színek fokozzák az éberséget és az aktivitást. Az éber ember több energiát szabadíthat fel, viszont az, aki folyamatosan kizsákmányolja saját energiaforrásait, az számítson arra, hogy sok betegség a kimerült szervezete kevésbé védett a kórokozókkal szemben.

1999-2016. Szél-Víz Bt. Minden Jog Fenntartva! Igazi Feng-Shui Térrendezés®   |    Kapcsolatfelvétel   |